Fotowand in je studentenkamer

17 September 2011

Vakantiefoto’s, foto's van het uitgaan, foto's van de studententijd.. Foto’s heb je vaak genoeg. Foto's op de computer laten staan is zonde, sommigen maken een fotoboek, maar dit leg je ook maar in de kast. Je kan er zoveel leuks mee doen! 

Fotowand
In de slaapkamer, op een deur, in het toilet of langs de trap, je hebt altijd wel ergens een leeg stuk muur over. Hieronder vind je manieren om van je muur in een mooie fotowand te maken! 

- Lijstjes
Ben je handig met een boor en vind je het niet erg als er schroeven in de muur komen? Hang dan gewoon heel veel fotolijstjes op de muur. Als je allemaal dezelfde lijstjes hebt die recht aan de muur hangen staat dit strak en trendy. Houd je van wat meer variatie, ga dan voor verschillende kleuren en hang ze niet al te netjes op. Ga ook voor variatie door verschillende formaten en verschillende stijlen te gebruiken. 

- Geschilderde lijstjes
Kun je goed tekenen? Dan is dit een gaaf idee: Bedenk hoe veel foto's je aan de muur wilt hangen, van welke formaat en op welke plek. Teken vervolgens met een potloot een mooie sierlijke lijst. Verf de tekening daarna netjes over met zwarte verf en een dun penseel. In het midden hou je dus lege rechthoeken over, daar kun je foto's in zwarte lijsten doen en ophangen. Voor een mooi effect ga je voor iets grotere lijsten, zodat er om de foto's heen nog een passe partout in de lijst past. 

- Magneetwand
Verf de muur waar je je foto’s op wilt hebben met magneetverf. Meestal zijn er een paar lagen nodig om de muur magnetisch genoeg te maken. Met magneetjes kun je dan de foto’s aan de muur plakken. Magneetverf heb je in meerdere kleuren en is verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten en verfwinkels. Op deze manier kun je wat vaker de foto's verwisselen en je zit niet vast aan een vast formaat voor de foto's. 

- Prikbord
Voor deze manier moet je een beetje handig zijn, maar dan heb je ook wat. Koop dik kurkbord en een plaat MDF in de maat die je wilt hebben. Dit je is prikbord. Verf het bord in een kleur die bij je interieur past en schroef het vast. In plaats van verf kun je ook een mooie stof erop vastlijmen. Met punaises en prikkertjes kun je nu je foto’s op het bord prikken. Het voordeel van een prikbord is dat je de foto’s makkelijk erop prikt en dat je het hele bord ook makkelijk kunt verplaatsen.

- Plastic fotohouder
Als je geen zin hebt om veel tijd te besteden, kun je nog gaan voor deze makkelijke oplossing. Er bestaan namelijk plastic fotohouders die je op de muur kunt hangen, waar je de foto’s gewoon in kunt schuiven. Je hebt ze in verschillende kleuren en maten. Het enige wat je dan hoeft te doen is de houder op te hangen met twee schroeven en de foto’s die je wilt erin te schuiven. Ook wisselen gaat snel met deze manier. Nadeel is wel dat je een stuk plastic aan de muur hebt, dit moet wel passen binnen je interieur.